Ajax was bijna te laat voor één van grootste talenten: 'Naar andere clubs gekeken'

Ajax was bijna te laat voor één van grootste talenten: 'Naar andere clubs gekeken'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 16:04di 20-04-2021 om 16:04

Ajax troefde eerder deze maand meerdere Europese topclubs af die hun zinnen hadden gezet op Gabriël Misehouy. De broer van het vijftienjarige toptalent erkent dat de Amsterdammers net op tijd waren met hun aanbieding.

Misehouy stond in de belangstelling van FC Barcelona, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Bayern München, Chelsea en Manchester City. Doordat zijn vader een Engelse verblijfsvergunning heeft, was hij voor de Premier League-topclubs een optie. "Er was veel interesse", bevestigt broer Abraham tegen Ajax Showtime.

Volgens Abraham heeft het management van de aanvallende middenvelder met meerdere Europese clubs gesproken. "Het is niet zo dat we nooit naar andere clubs hebben gekeken. Je moet natuurlijk ook gewoon kijken wat zij je te bieden hebben. Maar toen Ajax veel vertrouwen gaf en dat ook uitte in de gesprekken, was er eigenlijk geen enkele reden om weg te gaan."

De Amsterdammers waren daarmee nét op tijd na maandenlange contractstilte. Bijna was één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding vertrokken. "Ik denk wel dat Ajax net op tijd is geweest met het openen van de contractgesprekken. Als ze nog iets langer hadden gewacht, weet ik eerlijk gezegd niet wat er was gebeurd. Er zijn zoveel kapers op de kust. Als je dan van één kant geen vertrouwen voelt, moet je verder gaan kijken. Maar vanaf het moment dat Ajax de gesprekken oppakte, is het allemaal snel gegaan."

Misehouy sluit volgend seizoen aan bij Ajax O18, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een debuut in het betaald voetbal. "Hij hoopt dat hij zo snel mogelijk kan aansluiten bij Jong Ajax. Op zijn zestiende wil hij namelijk in het betaald voetbal debuteren. Dat heeft hij heel concreet voor ogen. Als hij op zijn zestiende daarnaast ook in Ajax 1 kan debuteren, zou dat natuurlijk al helemaal mooi zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws