Ajax was net op tijd voor Pasveer: 'Overmars las dat en belde of het nog kon'

Ajax was net op tijd voor Pasveer: 'Overmars las dat en belde of het nog kon'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 15:32vr 23-04-2021 om 15:32

Het scheelde niet veel of Ajax had Remko Pasveer niet vast kunnen leggen. De 37-jarige doelman was in februari bijna akkoord met Vitesse, totdat directeur voetbalzaken Marc Overmars opbelde.

De Enschedeër had oren naar een langer verblijf in Arnhem, maar alleen als de club hem een contract voor twee jaar zou aanbieden. "Vitesse wilde maar één jaar en als ze in februari twee jaar hadden gezegd, waren we er toen uit geweest", zegt Pasveer tegen Voetbal International. "Dat denk ik wel, maar nu is het zo gegaan."

In maart gaf de goalie in een interview aan dat hij bijna akkoord was met Vitesse. Toen Overmars dat las, klom hij meteen in de telefoon. "Ajax wilde me twee jaar geven en Overmars vroeg toen of het nog kon. Vitesse was verrast, maar ik had meteen weinig twijfels. Je weet dat je om de prijzen gaat spelen."

De verwachting is dat Pasveer in Amsterdam moet gaan strijden met Maarten Stekelenburg om een plek onder de lat. Kjell Scherpen wordt waarschijnlijk verhuurd en de kans is groot dat André Onana verkocht wordt. "Ik ga er alles aan doen om te spelen", zegt de Vitesse-keeper. "Met elke andere insteek moet je geen prof worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws