Feyenoord laat uitgelezen kans in strijd om plek vier liggen, rood voor Berghuis

25-04-2021 18:42
108

De strijd om de vierde plek in de Eredivisie blijft ongemeen spannend. In een rechtstreeks duel tussen Feyenoord en Vitesse kwam er géén winnaar uit de bus: 0-0. Steven Berghuis kreeg rood voor een gemene tackle en wacht een schorsing.

Een week na de verloren bekerfinale tegen Ajax kwam Vitesse sterk voor de dag in De Kuip. Het vizier van de aanvallers stond echter niet op scherp: Loïs Openda spande de kroon met drie gemiste kansen. Dat had ook te maken met Justin Bijlow, die Feyenoord op de been hield met een reeks uitstekende reddingen.

Feyenoord zette daar een grote kans voor Berghuis tegenover: de aanvaller stond volledig vrij bij de tweede paal en werd bereikt door Marcos Senesi, maar de aanvoerder faalde jammerlijk. Aan het einde van de eerste helft kreeg het felle Vitesse binnen vijf minuten drie gele kaarten, waardoor Maximilian Wittek, Sondre Tronstad én Riechedly Bazoer de volgende wedstrijd tegen PEC Zwolle missen.

In de tweede helft waren kansen schaars. Feyenoord had een licht overwicht, maar onder meer Bryan Linssen wist dat niet om te zetten in goals. De spits stuitte op doelman Remko Pasveer, die in de zomer transfervrij overstapt naar Ajax.

Een kwartier voor tijd vond het moment van de wedstrijd plaats: Berghuis leed balverlies en plantte zijn noppen in de kuit van Wittek. Door zijn rode kaart mist hij sowieso ADO Den Haag-uit,. terwijl over twee weken de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het menu staat.

Opvallend genoeg had Feyenoord na de rode kaart voor Berghuis het betere van het spel. Een goal viel echter niet meer in De Kuip, waar 6.500 supporters op de tribune zaten. Door het gelijkspel blijft het gat tussen nummer vijf Feyenoord en nummer vier Vitesse twee punten.