De Eredivisie-flops: viertal van dolend VVV, Feyenoord-duo, karateka van Emmen

De Eredivisie-flops: viertal van dolend VVV, Feyenoord-duo, karateka van Emmen

26-04-2021 11:00
22

VVV-aanvoerder Danny Post wist het ook niet meer na de elfde competitienederlaag op rij. "Je kunt Mourinho voor deze groep neerzetten, maar dat is het allemaal niet." De staat van VVV blijkt ook wel uit ons wekelijkse floplijstje: Post is ontsnapt aan een oneervolle vermelding, maar we komen vier van zijn ploeggenoten tegen. ADO Den Haag staat er ook niet best voor en levert twee spelers, net als Feyenoord.

Michael Verrips (FC Emmen)
Sinds Verrips zich aan de Oude Meerdijk meldde, is er niets aan te merken geweest op zijn keeperswerk, integendeel zelfs. Tegen Heracles Almelo pakte hij echter uit met een belachelijke karatetrap op Ahmed Kutucu. Zijn tegenstander kwam er zonder kleerscheuren vanaf en de uiteindelijk gegeven penalty leverde – dankzij Michael de Leeuw – geen puntenverlies op: maar het is te lopen dat Verrips alsnog heeft geleerd van zijn doldrieste actie.

Tobias Pachonik (VVV-Venlo)
Ooit werd hij verkozen tot de rechtsback van de Italiaanse Serie B. Tijdens zijn eerste VVV-seizoen liet Pachonik zien dat hij echt wel iets in zijn mars heeft, maar inmiddels deelt ook hij in de Venlose malaise. Tegen Sparta was het huilen met de pet op.

Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Hij miste een opgelegde kans, hij maaide over de bal heen en hij holde tevergeefs achter Tesfaldet Tekie aan: het was de zondagmiddag van Gianni Zuiverloon in een notendop. De 34-jarige routinier was tegen Fortuna Sittard betrokken bij twee tegengoals: zijn Eredivisie-rentree na vijf jaar lijkt dan ook op een deceptie uit te draaien.

Juan Familia-Castillo (ADO Den Haag)
Niet zo lang geleden werd hij door Chelsea weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax, de eerste helft van dit seizoen bracht hij bij AZ door. Het is moeilijk voor te stellen als je Familia-Castillo zondag zag spelen. Heel ADO is rijp voor de Keuken Kampioen Divisie, maar de linksback spande de kroon.

Mark Diemers (Feyenoord)
Diemers kreeg van trainer Dick Advocaat de voorkeur boven Leroy Fer, maar hoefde in de tweede helft niet meer terug te komen. De blonde Leeuwarder onderscheidde zich vooral met regelmatig balverlies en een onbezonnen overtreding, vlak voor rust. Het zou dus één van zijn laatste wapenfeiten van de middag worden.

Anastasios Donis (VVV-Venlo)
De ene VVV-Griek is de andere niet, zullen we maar zeggen. Topscorer Giorgos Giakoumakis was geschorst en Anastasios Donis greep tegen Sparta de hoofdrol, om de verkeerde redenen welteverstaan. Eerst trapte hij na tegen Tom Beugelsdijk en ontsnapte hij aan rood, vervolgens kreeg hij een kans die zijn landgenoot met de ogen dicht zou maken: Donis schoot echter meters naast.

Vito van Crooij (VVV-Venlo)
Zijn broer moest eerder dit seizoen dertien goals in één wedstrijd slikken, maar ook Vito van Crooij (foto) is niet in goeden doen. Normaal is hij de speler die voor creatieve impulsen moet zorgen bij VVV, maar dat kwam er tegen Sparta totaal niet van.

Yahcuroo Roemer (VVV-Venlo)
Ook Roemer is van tijd tot tijd goed voor een verrassende ingeving, meestal als invaller. Maar ook hij kon het hulpeloze VVV niet tot leven wekken op Het Kasteel. Trainer Jos Luhukay gunde Roemer eens een kans in de basis, maar kwam daar na drie kwartier al op terug.

Albert Gudmundsson (AZ)
Vijf doelpunten en drie assists in 22 Eredivisie-wedstrijden: het zijn op zichzelf geen slechte cijfers, maar Gudmundsson had al op het dubbele kunnen staan. Ook tegen Ajax kwam hij oog in oog met de keeper, maar de IJslander wist zich er opnieuw geen raad mee. Het blijft wonderbaarlijk hoe hij de meest verleidelijke kansen steeds weer mist.

Loïs Openda (Vitesse)
Maar er is altijd 'baas' boven 'baas'. Openda kwam tegen Feyenoord zelfs drie keer vrij voor Justin Bijlow, maar in alle gevallen kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Vitesse had vooraf ongetwijfeld getekend voor een punt in De Kuip en behoudt nu zijn vierde plek. Maar er had meer in gezeten...

Steven Berghuis (Feyenoord)
Hij speelde al niet zijn meest gelukkige wedstrijd, dat kan een keer gebeuren. Maar vijftien minuten voor tijd kreeg hij kortsluiting. Zijn 'Berghuisje' – aldus Ronald de Boer – op Maximilian Wittek was goed voor een rode kaart en misschien wel een schorsing tijdens De Klassieker. Onvergeeflijk, zeker voor degene die Feyenoord juist bij de hand moet nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie