Van Basten tipt Ajax: 'Als ze spelers van AZ halen, zou ik die twee pakken'

Van Basten tipt Ajax: 'Als ze spelers van AZ halen, zou ik die twee pakken'

26-04-2021 07:23 Laatste update: 07:40
126

Ajax zou een poging kunnen wagen voor Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. Dat stelt Marco van Basten, die versterkingen ziet in de aanvoerder en linksback van AZ.

"Als Ajax twee spelers van AZ moet halen, zou ik Koopmeiners en Wijndal pakken", zegt Van Basten bij Rondo. "Wijndal is een goede speler. En Koopmeiners is een geweldige gentleman, een goede aanvoerder. Ik moet nog kijken of in hoeverre hij voetballend op snelheid mee komt bij Ajax. Maar hij kan het compenseren met zijn persoonlijkheid."

Koopmeiners en Wijndal liggen nog twee jaar vast bij AZ. Hetzelfde geldt voor Myron Boadu, die volgens Youri Mulder - in tegenstelling tot zijn twee teamgenoten - wél in aanmerking zou kunnen komen bij Ajax. "Je kunt hem goedkoop krijgen en ik zie in hem een speler die internationaal wat te bieden heeft. Ik kijk naar de potentie. Zijn snelheid is zo beslissend."

Van Basten is minder onder de indruk van Boadu. De spits wordt een 'gebrekkige techniek' verweten en is volgens de voormalige topspits 'wild'. Mulder: "Als je bijvoorbeeld kijkt naar Vinicius van Real Madrid, dan denk je ook: tja, techniek. Dat is een beetje hetzelfde als Boadu. Hij is zo snel."