Tuchel gaat los: 'Eén trainer of speler om mening gevraagd? Denk het niet'

Tuchel gaat los: 'Eén trainer of speler om mening gevraagd? Denk het niet'

27-04-2021 09:45
40

Chelsea-trainer Thomas Tuchel is niet te spreken over de huidige speeldruk voor zijn spelers. De manager ergert zich aan het feit dat de voetbalkalender voller en voller raakt en wijst daarbij met de beschuldigende vinger naar de UEFA.

"We hebben een lading nieuwe formats. De Nations League kwam erbij, de nieuwe opzet van het WK voor clubs komt eraan en aan het EK nemen meer landen deel", steekt Tuchel van wal op de persconferentie voor de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. "Het komt erop neer dat er steeds meer duels worden gespeeld. Meer, meer en meer. Niet meer kwaliteit, maar meer wedstrijden."

De Super League-geruchten van vorige week overschaduwen het daadwerkelijke probleem, zo vindt Tuchel. "Ze blijven ons aanzetten om meer wedstrijden te spelen. Tegelijkertijd mogen we maar drie keer wisselen tijdens de Premier League-wedstrijden. Ik ben er absoluut niet blij mee, zeker niet. Alleen word ik hier niet bij betrokken."

Het plan van de UEFA, voor een nieuwe Champions League-opzet, valt niet goed bij Tuchel. Clubs spelen in de eerste fase van het miljardenbal dan tien wedstrijden, in plaats van zes. "Er komen meer wedstrijden bij. Het is moeilijk om er enthousiast over te zijn. Door alle Super League-discussies zijn we de nieuwe Champions League-opzet een beetje vergeten. Hebben ze ook maar één trainer om een mening gevraagd? Of één speler? Ik denk het niet", sluit Tuchel zijn tirade af.