LIVE-discussie: Fortuna en Twente vechten om laatste play-off-kans in Sittard

LIVE-discussie: Fortuna en Twente vechten om laatste play-off-kans in Sittard

01-05-2021 18:00
24

Voor FC Twente en Fortuna Sittard is het zaterdag erop of eronder in de strijd om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal in de Eredivisie. Zowel de Tukkers als de Limburgers moeten winnen om nummer acht Heracles Almelo niet uit het zicht te verliezen.

Bij Twente zit de klad er al enige tijd in. De ploeg van coach Ron Jans wist zijn laatste acht duels niet te winnen en de laatste drie wedstrijden werden verloren. In Sittard kiest Jans voor Nathan Markelo als linksback nu Jayden Oosterwolde geschorst is. Gijs Smal speelt opnieuw centraal achterin, omdat Kik Pierie is weggevallen. Hij vormt een duo met Dario Dumic. Op het middenveld behoudt Jesse Bosch zijn basisplaats ondanks de terugkeer van Wout Brama.

Voor Fortuna was de 0-3 zege bij ADO Den Haag van vorige week een welkome opsteker na drie nederlagen op rij. Coach Sjors voert desondanks enkele wijzigingen door. Yanick van Osch is weer fit en lost Piet Velthuizen af onder de lat. Daar staat tegenover dat Mickaël Tirpan nog steeds ontbreekt. Mats Seuntjens staat in de spits tegen Twente. Daardoor neemt Sebastian Polter op de bank plaats.

De opstellingen

Fortuna Sittard: Van Osch; Rota, Angha, Janssen, Cox; Tesfaldet Tekie, Rienstra, Flemming; Semedo, Seuntjens, Hansson.

FC Twente: Drommel; Ebuehi, Dumic, Smal, Markelo; Zerrouki, Roemeratoe, Bosch; Narsingh, Danilo, Menig