Breaking news

Oranje Leeuwinnen kennen eerste drie obstakels tijdens verdedigen EK-titel

Leonardo snapt niets van Kuipers, ook Wenger kritisch: 'Had rood moeten hebben'

Leonardo snapt niets van Kuipers, ook Wenger kritisch: 'Had rood moeten hebben'

Gepubliceerd: woensdag 5 mei 2021 om 08:44wo 05-05-2021 om 08:44

Björn Kuipers had dinsdagavond zijn handen vol aan het Champions League-duel tussen Manchester City en Paris Saint-Germain. Technisch directeur Leonardo van de Fransen beklaagt zich over de Nederlander, terwijl ook Arsène Wenger en Fabio Capello zijn optreden beoordelen.

De spelers van PSG waren na afloop woedend op Kuipers, die een paar keer 'f*ck off' zou hebben geroepen. "Daar hebben we het over gehad", reageert Leonardo bij RMC Sport. "Het is zo duidelijk dat ik er niet eens op wil reageren. Het is jammer. Ik wil onze uitschakeling niet goedpraten met het arbitrale optreden, maar veel situaties werden niet goed afgehandeld."

Kuipers gaf een rode kaart aan Ángel Di María, die op de voet van Fernandinho ging staan. Wenger vindt dat de Nederlandse arbiter ook de Braziliaan van City had moeten bestraffen. "Ik moet zeggen dat ik het gedrag van Fernandinho niet kan waarderen", zegt de Fransman. "Hij provoceerde. Als je Di María van het veld stuurt, moet je Fernandinho ook wegsturen. Hij had al geel moeten hebben, voordat hij Di María provoceerde."

Capello was juist weer kritisch op de rode kaart voor de Argentijn. "Dat is het enige dat me niet beviel", stelt de Italiaanse trainer bij Sky Sport Italia. "De rode kaart was overdreven. Het was niet gevaarlijk en daarom zwaar gestraft. Fernandinho liet zich makkelijk vallen. De scheidsrechter had ze beiden een gele kaart moeten geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws