Eerste reactie Steijn (NAC) op Ibiza-reis: 'Moest ik zijn, intimi weten waarom'

Eerste reactie Steijn (NAC) op Ibiza-reis: 'Moest ik zijn, intimi weten waarom'

Gepubliceerd: donderdag 6 mei 2021 om 14:38do 06-05-2021 om 14:38

NAC Breda-trainer Maurice Steijn heeft voor het eerst gereageerd op zijn veelbesproken reis naar Ibiza. De 47-jarige Hagenaar ontbrak een aantal dagen bij NAC vanwege een privéafspraak op het Spaanse eiland en baalt vanwege de ontstane ophef.

Volgens Steijn was de afspraak al lang van tevoren gemaakt. "Dat is privé en gaat niemand verder wat aan. Ik moest daar in ieder geval lijflijk aanwezig zijn en intimi weten waarom", reageert hij tegenover Omroep Brabant. "Dat had al veel eerder gemoeten, maar dat kwam niet uit met ons programma of er waren geen vluchten meer."

NAC had het nieuws over zijn trainer echter stilgehouden. Nadat het tóch uitlekte, wilde Steijn in eerste instantie 'gewoon' weer op de bank zitten tijdens de Kleine Klassieker tegen NEC. Uiteindelijk besloten alle partijen alsnog daarvan af te zien, mede door de ontstane ophef in Breda en omstreken. "Daar ben ik van geschrokken, maar sommigen gebruiken het ook als een stok om mee te slaan", aldus Steijn. "Achteraf is het een storm in een glas water en moeten we het maar snel vergeten. Als mensen dit blijven gebruiken tegen mij of de club zou dat jammer zijn, want het brengt alleen maar onrust op weg naar de play-offs."

De trainer beaamt echter dat het nieuws beter gecommuniceerd had kunnen worden. "Edwin de Graaf zou in deze periode de trainingen toch al doen. Dat is eigenlijk het verhaal en we hadden dit maanden geleden al afgekaart. Maar achteraf hadden we misschien duidelijker kunnen melden dat de technisch directeur en de trainer even weg waren. Maar dat was geen bewuste keuze."

NAC staat vijfde in de Keuken Kampioen Divisie, op vijf punten van runner-up De Graafschap. De West-Brabanders hebben theoretisch gezien nog een kleine kans op directe promotie, maar moeten zich hoogstwaarschijnlijk richten op de play-offs. Het reguliere seizoen wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen MVV en een bezoek aan kampioen SC Cambuur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws