Binnenkort ook derde Timber in betaald voetbal: ‘Mooi als ze samen kunnen spelen'

Binnenkort ook derde Timber in betaald voetbal: ‘Mooi als ze samen kunnen spelen'

Gepubliceerd: dinsdag 11 mei 2021 om 17:30di 11-05-2021 om 17:30

Laatste update: dinsdag 11 mei 2021 om 17:32di 11-05-2021 om 17:32

Dylan Timber, de oudere broer van tweeling Quinten en Jurriën, gaat de overstap maken naar FC Utrecht. De 21-jarige verdediger tekent in de Domstad een contract voor twee jaar en sluit in eerste instantie aan bij Jong FC Utrecht. Timber komt over van amateurclub Sparta Nijkerk.

Timber gaat derde divisionist Sparta Nijkerk na één seizoen verlaten. De centrale verdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, zal de komende voetbaljaargang dus net als broer Quinten spelen bij Utrecht. Vorige week tekende Quinten voor drie seizoenen bij Utrecht. Hij komt over van Ajax.

Tot dit seizoen speelden Jurriën en Quinten samen bij Ajax. Nu gaan Dylan en Quinten dus met elkaar spelen. Zaakwaarnemer Christopher Coffie van Forza Sports Group rept tegenover VoetbalPrimeur over 'een kleine droom'. Toch zullen de twee broers niet direct met elkaar op het veld staan. Dylan sluit namelijk in eerste instantie aan bij Jong Utrecht, terwijl Quinten mee gaat draaien bij het eerste elftal. "Dylan moet eerst keihard knokken bij de beloften. Het zou natuurlijk helemaal top zijn als ze in de toekomst samen kunnen spelen", vertelt Coffie.

Nu ook Dylan Timber bij Utrecht heeft getekend, zijn er drie Timber-broers actief in het betaalde voetbal. Het trio speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Feyenoord.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws