Madueke: 'Een eer dat Dortmund mij als opvolger van Sancho ziet'

Madueke: 'Een eer dat Dortmund mij als opvolger van Sancho ziet'

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 08:32do 13-05-2021 om 08:32

Noni Madueke voelt zich gevleid door de interesse van grote clubs als Leicester City en Borussia Dortmund. De negentienjarige aanvaller geeft ook toe dat hij een beetje ongeduldig is bij PSV, maar dat is volgens hem niet zo gek.

"Een speler met ambities wil altijd meer spelen. Als ik dubbel zoveel minuten had gemaakt, had ik nog meer willen spelen. Zo gaat dat gewoon denk ik", zegt Madueke tegen ESPN. "Als je speelt wil je vertrouwen krijgen en nog meer minuten maken. Ik was ook geblesseerd midden in het seizoen. Dat was ongelukkig, want daarvoor speelde ik wel veel."

De Engelsman was in 23 Eredivisie-duels, waarvan zeven als basisspeler, goed voor zeven goals en vier assists. Het leverde hem belangstelling op van onder meer Leicester City, dat zo'n twintig miljoen voor hem zou willen betalen. "Ik heb wat gehoord, maar lees het niet echt. Natuurlijk, het is leuk om te horen als clubs je willen hebben. Dat betekent dat je goed bezig bent en dat je iets te bieden hebt. Het is vleiend, maar ik ben er niet te veel mee bezig."

Madueke weet echter dat ook Dortmund met hem in verband wordt gebracht. De Bundesliga-topclub zou in hem de opvolger van landgenoot Jadon Sancho zien. "Dat heb ik gehoord ja, daar zal ik niet over liegen. Het is een eer om aan een club als Dortmund gelinkt te worden. Het is mooi dat ze me zien als opvolger van Jadon, dat is een grote speler. Maar ik ga er niet te diep op in, want we zijn nog met dit seizoen bezig."

PSV wil ten koste van AZ de tweede plaats in de Eredivisie veiligstellen. De ploeg van coach Roger Schmidt neemt het donderdagmiddag op tegen PEC Zwolle.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Twintig miljoen voor Madueke?

Prima bedrag
45%
Veel te weinig
55%
(2931 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws