'Toen ik wegging bij Ajax, heb ik halfjaar moeite gehad om wedstrijden te kijken'

'Toen ik wegging bij Ajax, heb ik halfjaar moeite gehad om wedstrijden te kijken'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 16:30za 15-05-2021 om 16:30

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 12:04zo 16-05-2021 om 12:04

Hennie Spijkerman is er 'honderd procent van overtuigd' dat de financiële basis van het Ajax van nu, gelegd is in de tijd dat Frank de Boer hoofdtrainer was van de club. De voormalig assistent-trainer van de Amsterdammers kan zich nog goed herinneren dat het een aantal jaar geleden op financieel gebied een stuk minder ging met de club.

In gesprek met AjaxShowtime stelt Spijkerman dat de huidige financiële basis van Ajax gelegd is, in de tijd dat De Boer trainer was. "Daar ben ik honderd procent van overtuigd", vertelt de zeventigjarige Zwollenaar. "Je kijkt altijd naar het moment van nu, maar dat is niet uit de lucht komen vallen. Ik heb eerst een periode met Henk ten Cate samengewerkt, daarna ben ik in de scouting terechtgekomen en ik weet nog dat er eigenlijk helemaal niets kon. We moesten echt spelers verkopen voordat we weer iets konden investeren. Je praat ook over totaal andere bedragen dan nu. Ik zou bijna willen zeggen dat de bodem van de geldkist in zicht was."

Spijkerman werkte verschillende keren bij Ajax, waaronder tussen 2010 en 2017. De huidige assistent-trainer van sc Heerenveen werd drie en een half jaar geleden echter samen met Marcel Keizer ontslagen bij de club. "Toen ik wegging bij Ajax, heb ik een halfjaar moeite gehad om wedstrijden te bekijken", vertelt Spijkerman. "Het was in het seizoen dat ik er zelf ook nog werkzaam was geweest."

"Daarna behaalden ze successen in de Champions League en dat heb ik wel heel nadrukkelijk beleefd, zoals het ook hoort", gaat Spijkerman verder. "Er waren ook een aantal jongens bij die je binnen hebt zien komen als jeugdspeler en in die periode volwaardige eerste elftal-spelers waren. Niet door mij, maar ik had wel het genoegen gehad om met die jongens te mogen werken. Dat heb ik met trots bekeken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws