Schmidt prijst Van Ginkel, maar laat Madueke links liggen: Hij was niet klaar

Schmidt prijst Van Ginkel, maar laat Madueke links liggen: "Hij was niet klaar"

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 17:56zo 16-05-2021 om 17:56

PSV-trainer Roger Schmidt had zondagmiddag zeven veldspelers op de bank zitten tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht, maar gaf slechts twee van hen speeltijd. Joël Piroe en debutant Shurandy Sambo vielen in, Denzel Dumfries, Olivier Boscagli, Timo Baumgartl, Adrian Fein en Noni Madueke kwamen niet in actie: met name over laatstgenoemde was Schmidt niet te spreken.

De reserverol van de jonge Englesman had te maken met zijn recente prestaties in het Philips Stadion én op De Herdgang, heeft Schmidt na afloop aan de pers medegedeeld. "Ik vond hem donderdag (PSV speelde op Hemelvaartsdag thuis tegen PEC Zwolle, red.) niet goed invallen en daarna vond ik hem niet goed op de trainingen. Hij was niet klaar om te spelen", wordt hij geciteerd door Voetbal International.

Over Marco van Ginkel was Schmidt wél te spreken. De middenvelder maakte dit seizoen zijn rentree na twee jaar slepend blessureleed, sprokkelde steeds meer minuten en mocht tegen FC Utrecht zelfs de aanvoerdersband dragen. 'Machine' Van Ginkel scoorde in De Galgenwaard en bleek na afloop twaalf kilometer gelopen te hebben.

De kans is overigens aanwezig dat Van Ginkel na drie uitleenbeurten definitief naar PSV verkast. Zijn contract bij Chelsea loopt af en The Blues gaan hun optie tot verlenging niet lichten, heeft de middenvelder laten weten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat PSV hem binnenkort een aanbieding doen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws