De Boer krijgt advies: 'Ik zou hem niet meenemen, speelde matig en is niet snel'

De Boer krijgt advies: 'Ik zou hem niet meenemen, speelde matig en is niet snel'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 09:14ma 17-05-2021 om 09:14

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 09:19ma 17-05-2021 om 09:19

Volgens de analisten van Studio Voetbal moeten Marco Bizot, Joël Veltman, Jeremiah St. Juste, Tonny Vilhena, Kenny Tete en Quincy Promes in ieder geval afvallen uit de EK-voorselectie van Oranje. Ook wordt er aan tafel gepleit om in een 5-3-2-formatie te spelen op het EK én om Luuk de Jong niet te selecteren. Daar is alleen niet iedereen het mee eens.

Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay, Theo Janssen en Kees Jansma zijn het aan tafel in ieder geval eens over het feit dat Bizot, Veltman, St. Juste, Vilhena en Promes niet mee moeten naar het EK van komende zomer. Afellay pleit er ook voor om Teun Koopmeiners thuis te laten. "Je hebt namelijk veel andere en betere alternatieven, zoals Gravenberch, Van de Beek, Klaassen en Frenkie de Jong", stelt Afellay.

Daarnaast krijgt bondscoach Frank de Boer het dringende advies van Afellay, Janssen en Van Hooijdonk om op het EK in een 5-3-2-formatie aan te treden. Janssen legt dat advies uit. "Als je kijkt naar de centrale verdedigers die we nu hebben: De Ligt, De Vrij en Blind zijn gewoon prima. Met Wijndal en Dumfries heb je twee aanvallend sterke backs. Je hebt ook drie goede middenvelders en twee prima aanvallers."

Jansma is het in eerste instantie niet eens met de 5-3-2-keuze van zijn collega's aan tafel. Ook over Luuk de Jong verschilt Jansma van mening met onder meer Van Hooijdonk. "Ik zou hem helemaal niet meenemen. Hij heeft een matig seizoen achter de rug en ook geen enkele vorm van snelheid", vertelt Jansma over de spits, waarna Van Hooijonk daar tegenin gaat. "Frankrijk speelt al jaren met Giroud in de punt. Die is toch ook niet zo snel? Het ligt eraan wie je ernaast zet. Met Weghorst is het inderdaad geen goede combi, maar met Memphis wel. Luuk de Jong heeft in de laatste interlands een belangrijke rol gespeeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Moet De Boer Bizot, Veltman, St. Juste, Vilhena en Promes buiten de EK-selectie houden?

Ja
89%
Nee
11%
(1656 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws