Schmidt blij met 'machine': 'Met hem kan PSV zich verder ontwikkelen'

Schmidt blij met 'machine': 'Met hem kan PSV zich verder ontwikkelen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 08:12di 18-05-2021 om 08:12

Marco van Ginkel lijkt hard op weg naar PSV nu hij transfervrij mag vertrekken bij Chelsea. Trainer Roger Schmidt steekt de loftrompet over de 28-jarige middenvelder, die zondag tegen FC Utrecht (1-1) zelfs de aanvoerdersband droeg bij de Eindhovenaren.

"Hij heeft nu drie wedstrijden in acht dagen gespeeld. Marco is weer een machine en zijn knie is stabiel", zegt Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad. "Vorige zomer hebben we bewust een risico genomen om hem te halen, terwijl nog veel onduidelijk was of en hoe hij terug kon komen. Achteraf pakt dat heel goed uit, al duurde het een tijd."

Schmidt prijst zich gelukkig met de tienvoudig Oranje-international. "Marco is een voorbeeld wat professionaliteit, eerzucht en teamgeest betreft. Hij heeft technisch vermogen, veel ervaring, houdt van het spel en doet er alles voor om de ploeg beter te laten functioneren. Met hem kunnen we ons verder ontwikkelen en het is ook goed dat via hem onze jonge spelers zien wat er allemaal bij voetbal komt kijken. Dat alles opzij gaat, is bij de jongeren niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd."

Schmidt maakt er geen geheim van dat PSV een poging zal wagen om Van Ginkel definitief aan te trekken. "Marco en John de Jong kennen elkaar goed, dus er zullen zeker gesprekken over de toekomst komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws