Luijckx richt zich op positie van verdediger

Luijckx richt zich op positie van verdediger

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2007 om 23:45wo 14-11-2007 om 23:45

"Ik denk ook dat ik me op termijn op die positie moet gaan richten", vertelt het talent op de website van de KNVB. "Mensen in mijn omgeving vinden bijvoorbeeld dat ik daarvoor de meeste potentie heb. Mijn vader zegt het al jaren. Met m?n lengte, passing, coaching en overzicht heb ik er de kwaliteiten voor."

De meest voorkomende kritiek op Luijckx is dat hij 'te lief' is. "Dat ontwikkelt zich aardig. Het is een bepaalde mentaliteit die ik moet zien aan te leren. Er schuilt nog te weinig een balafpakker in mij. In het betaalde voetbal heb ik nog nooit een gele kaart gekregen, al is dat ook iets waar je best trots op mag zijn."

De 21-jarige is sowieso erg kritisch op zichzelf. "Ik heb een abonnement op Tele2 en ik neem alles op. Als ik na een wedstrijd thuiskom, plof ik neer op de bank en wordt de televisie aangezet. M?n eigen momenten hebben vooral de aandacht. Ik wil fouten bespeuren en daar iets mee doen. Ik vind die beelden heel interessant."

Tot slot hoopt Luijckx tegen Jong Macedonië opnieuw in de basis van Jong Oranje te starten. "De concurrentie is groot, dus het is even afwachten. De stappen die ik de laatste tijd heb gezet, geven mij in ieder geval een goed gevoel. Laatst kreeg ik bij het Olympisch elftal de aanvoerdersband toegereikt. Ik wist niet wat ik meemaakte. Toen was ik apetrots."

Lees meer over:Kees Luijckx

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws