Vertrouwen bij NAC: 'Denk dat we serieuze kans maken om volgende ronde te halen'

Vertrouwen bij NAC: 'Denk dat we serieuze kans maken om volgende ronde te halen'

19-05-2021 22:16
53

Bij NAC Breda heeft men alle vertrouwen in een goed resultaat tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Maurice Steijn neemt het in de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie op tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Thom Haye geniet van de sfeer.

De selectie van NAC werd de afgelopen dagen hartstochtelijk gesteund door de fans, die voor een lekkere sfeer zorgden en de spelersbus uitzwaaiden. "Het geeft aan hoe het leeft, wat het met de achterban doet. Dat nemen we zeker mee, dat slaat over op de jongens", vertelt Haye in gesprek met BN DeStem

Wedden

Meer odds

De NAC-middenvelder beseft dat Emmen als favoriet wordt gezien, maar de underdog-rol past NAC prima. "Alleen we hebben bewezen dat we vanuit die rol kunnen voetballen. Dat kan ons best liggen. Maar op het moment dat we beginnen, moeten we dat van ons afgooien. Van ons afbijten. Laten zien waar we voor willen gaan. En op momenten ook de wedstrijd proberen naar ons toe te trekken, aan de bal dwingend zijn."

"De laatste weken zitten we er lekker in. Emmen is een goede tegenstander, ze kunnen goed voetballen, maar spelen ook met een bepaalde druk misschien. Maar het is een wedstrijd die alle kanten op kan", aldus Haye. "We hebben ook dit seizoen laten zien dat we - bij vlagen - goed weten wat er gevraagd wordt en kunnen toeslaan uit het niets. Dat is een wapen dat we morgen ook weer achter de hand hebben. Daarom denk ik dat serieus kans maken om die volgende ronde te halen."