'Onpersoonlijke' actie van De Boer afgekeurd: 'Bizar, dit is heel belangrijk'

'Onpersoonlijke' actie van De Boer afgekeurd: 'Bizar, dit is heel belangrijk'

27-05-2021 06:57 Laatste update: 10:09
141

De video waarin Anwar El Ghazi meedeelt dat hij niet bij de definitieve EK-selectie van bondscoach Frank de Boer zit, roept veel reacties op. Theo Janssen kreeg het fragment donderdag te zien bij RTL7.

El Ghazi was samen met presentator Frank Evenblij een item aan het draaien voor het programma Shirtje Ruilen. Evenblij vroeg El Ghazi of hij al wat gehoord had van De Boer. De aanvaller van Aston Villa blijkt vervolgens per app een afmelding te hebben gekregen.

"Bizar", zegt Janssen. "Het is heel onpersoonlijk, bel gewoon op. Dit is iets heel belangrijks. De speler leeft ernaartoe, hoopt en krijgt dan ineens een appje dat hij niet geselecteerd is. Zo'n gesprek duurt niet lang hè. Bel gewoon even en leg het uit, als hij daar behoefte aan heeft. Geef in ieder geval de gelegenheid om iets te vragen."

Jan Boskamp is het met Janssen eens. Ook hij vindt dat De Boer het persoonlijker aan had moeten pakken. "Dit doe je niet op deze manier. Je belt even, maar een berichtje... Je kunt toch wel even bellen?"

De Boer maakte woensdag zijn 26-koppige EK-selectie bekend. Janssen voorspeelde de afgelopen weken welke spelers er mee zouden gaan. "Hij heeft goed geluisterd", grapt Janssen. "Ik vind het wel verrassend dat El Ghazi er niet bij zit. Die heeft er niet bijgezeten, maar draait wel een geweldig seizoen. Dus die had ik er wel bij verwacht. Promes is er nu ineens bij, die had ik dan weer niet verwacht. Ook vanwege de dingen die spelen. Je hoort er nu niets over, gelukkig voor hem."

Het zou kunnen dat Promes wordt opgeroepen omdat hij ook als wingback uit de voeten kan in een 5-3-2-systeem. "Hij heeft negen verdedigers opgeroepen. Dan ga je ervan uit dat hij 5-3-2 gaat spelen. Promes zou ook als rechtsback kunnen spelen. Maar aan de andere kant, ze hebben een paar spelers die daar ook kunnen spelen. Dus waarom zou je die dan passeren om Promes daar neer te zetten?", vraagt Janssen zich af.

"