De Boer trekt boetekleed aan: 'Het was niet mijn beste persconferentie'

De Boer trekt boetekleed aan: 'Het was niet mijn beste persconferentie'

30-05-2021 17:04
105

Frank de Boer baalt van zijn mediaoptreden van woensdagmiddag, waarover nog lang werd nagepraat. De bondscoach maakte de definitieve EK-selectie bekend, maar vergiste zich in het aantal speelminuten voor Donny van de Beek dit seizoen: afvaller Jerry St. Juste was bovendien niet persoonlijk op de hoogte gebracht en Anwar El Ghazi moest het doen met een appje, bleek later.

Ook het feit dat hij de internationals zelf liet beslissen of ze zich wilden vaccineren, zorgde voor ophef. De Boer is zelfkritisch, laat hij weten in gesprek met de NOS. "Laten we ervan uitgaan dat het niet mijn beste persconferentie was. En daar wil ik het ook eigenlijk bij laten."

NOS-interviewer Jeroen Stekelenburg neemt daar echter geen genoegen mee en refereert aan het feit dat De Boer al zijn kandidaat-internationals gebeld zou hebben. "Een slip of the tongue. Nogmaals: fout geweest en nu richten op het voetbal." Ook gaat de bondscoach nog kort in op het vaccinatiebeleid van de Oranje-internationals. "Daar toch wat dwingender in zijn? Nee, dat kan niet, in mijn ogen kan dat niet. Ons standpunt is dit en dat heeft geen invloed op het selecteren van spelers."

Oranje heeft de tenten opgeslagen in het Portugese Lagos, waar het woensdag zal oefenen tegen Schotland. Zondag volgt in Enschede de generale EK-repetitie tegen Georgië. Eén week later wordt in Amsterdam de EK-campagne afgetrapt tegen Oekraïne.