Ancelotti wil 'successen herhalen' met Real: Italiaan rekent op Hazard én Bale

Ancelotti wil 'successen herhalen' met Real: Italiaan rekent op Hazard én Bale

Gepubliceerd: woensdag 2 juni 2021 om 19:28wo 02-06-2021 om 19:28

Laatste update: woensdag 2 juni 2021 om 19:34wo 02-06-2021 om 19:34

Carlo Ancelotti is vastberaden om prijzen te winnen met Real Madrid. Daarin ziet de Italiaanse trainer mogelijk ook een rol weggelegd voor Sergio Ramos, Eden Hazard én Gareth Bale.

Ancelotti stond eerder tussen 2013 en 2015 aan het roer bij Real. Hij leidde de Koninklijke toen naar de felbegeerde tiende Champions League-winst in de clubhistorie, La Décima. "Ik ben erg gelukkig om terug te zijn. Ik heb goede herinneringen overgehouden aan mijn twee jaar hier. De prijzen, de spelers en de andere mensen van de club. We gaan de successen van toen herhalen", zegt de Italiaan tijdens zijn presentatie.

Of Ancelotti in de jacht op prijzen kan beschikken over Sergio Ramos, is nog onduidelijk. De 35-jarige aanvoerder heeft een aflopend contract. "Ik zal hier in de komende dagen met de clubleiding over praten. Ik heb nog geen tijd gehad om de toekomst van de ploeg te bespreken. Het is duidelijk dat Ramos een erg belangrijke speler is, essentieel voor de vele successen van deze club."

Ancelotti ziet hoe dan ook voldoende kwaliteit om mee te doen om de prijzen. "Met deze selectie, zonder huurlingen als Bale, Ödegaard en Ceballos, heeft Real Madrid het geschopt tot de halve finale van de Champions League en deed het tot het laatst mee om de landstitel. We hebben de spelers om prijzen te pakken."

Grote aankopen, zoals Kylian Mbappé en Erling Haaland, lijkt de ervaren oefenmeester niet per se nodig te vinden. Ook de financiële middelen van Real zijn momenteel immers beperkt. "Benzema moet er 30 maken in plaats van 25, Vinícius Júnior en Rodrygo moeten ook meer scoren. Zij hebben ontzettend veel potentie. Er zitten veel doelpunten in deze selectie, een spits is niet iets waar we over na hoeven te denken."

Hazard en Bale
Bovendien hoopt Eden Hazard eindelijk verlost te zijn van blessureleed en keert Gareth Bale terug van zijn verhuur aan Tottenham Hotspur. "Hazard is een speler van wereldklasse. Hij heeft veel blessureproblemen gehad en niet zijn volledige potentie benut. Ik weet zeker dat hij dat kan gaan laten zien." Ancelotti lijkt opvallend genoeg ook op Bale te rekenen. "Hij heeft niet heel veel gespeeld, maar hij scoorde wel veel als hij de kans kreeg. Ik ken hem goed en hij kan straks een geweldig seizoen doormaken, daar twijfel ik niet aan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws