Kluivert en Curaçao declasseren tegenstander in WK-kwalificatie

Kluivert en Curaçao declasseren tegenstander in WK-kwalificatie

06-06-2021 06:53
36

Het Curaçao van Patrick Kluivert heeft in de nacht van zaterdag op zondag Nederlandse tijd flink uitgehaald tegen de Britse Maagdeneilanden. In Guatemala-Stad werd het maar liefst 0-8. Daardoor mag Curaçao blijven dromen van het WK.

Curaçao speelde met veel bekende namen, waaronder Jarchinio Antonia, Leandro Bacuna, Juninho Bacuna, Charlison Benschop, Anthony van den Hurk, Roly Boneacia, Eloy Room, Brandley Kuwas, Elson Hooi, Vurnon Anita en Gervane Kasteneer.

Kluivert, die de van corona herstellende Guus Hiddink vervangt, zag Curaçao al na dertig minuten op een 0-6 voorsprong staan. Kuwas en oud-PSV'er Michaël Maria zorgden na negen minuten al voor een comfortabele 0-2 voorsprong en Bacuna maakte er 0-3 van. Benschop zorgde voor 0-4 en 0-5, Maria maakte na 27 minuten de 0-6. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-8 door een dubbelslag in de tweede helft van Gorré.

Curaçao gaat momenteel aan de leiding in Groep C van de CONCACAF. De groepswinnaars spelen na de eerste ronde twee knock-outwedstrijden voor een plek in de derde ronde. Daarin zou Curaçao kunnen stuiten op onder meer Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten. De beste drie landen gaan naar het WK.