'Alle clubs zijn afspraken netjes nagekomen, behalve één club: Feyenoord'

'Alle clubs zijn afspraken netjes nagekomen, behalve één club: Feyenoord'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 22:05wo 09-06-2021 om 22:05

De Nederlandse profclubs leden grote verliezen door de coronacrisis, maar de VVCS vindt dat de afspraken met spelers over de salariskortingen goed zijn nageleefd. Slechts één club krijgt de wind van voren van voorzitter Evgeniy Levchenko: Feyenoord.

"Ik moet bijna alle clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie een compliment geven, ze zijn alle afspraken netjes nagekomen. Behalve één club. Dat is Feyenoord. Dat mag je best weten", zegt de geboren Oekraïner tegen ESPN. "Wij hebben met spelers en clubs een akkoord bereikt, waardoor alle clubs op hetzelfde niveau zitten qua het knippen van salarissen. Feyenoord heeft dat meer gedaan. Dat vinden wij wel jammer, want we hadden goede afspraken gemaakt met alle clubs en verder hebben alle clubs zich daaraan gecommitteerd."

Levchenko geeft verder aan dat hij bang is dat de werkloosheid zal toenemen onder de profvoetballers. "Heel veel clubs zullen afwachtend te werk gaan. Ze gaan kijken of ze nog budgetten rond kunnen krijgen. Ook spelers gaan kijken, omdat ze minder salaris kunnen ontvangen. Wij zullen over een maand samenkomen en dan krijgen we een beter beeld over hoeveel werkloze spelers er aanwezig zullen zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws