Dumfries sr. over wonderlijk voetbalsprookje: Sta ik helemaal niet van te kijken

Dumfries sr. over wonderlijk voetbalsprookje: "Sta ik helemaal niet van te kijken"

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 08:14di 15-06-2021 om 08:14

Het voetbalsprookje van Denzel Dumfries is nu al hét verhaal van het EK: de PSV-aanvoerder speelde tot zijn achttiende nog bij de amateurs, maar werd Oranje-international en maakte zondag tegen Oekraïne de winnende goal op het EK. Vader Boris is trots, maar wist al dat zijn zoon het in zich had om te slagen als prof.

Als Dumfries in 2016 zijn twintigste verjaardag viert, is hij met Sparta op weg naar het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Hij krijgt van zijn ouders een bronzen beeld van twee mannen die halverwege een trap staan, voorzien van de tekst 'Doelgericht, Drive, Discipline, Doorzetter'.

Ruim vijf jaar later heeft hij het allerhoogste podium bereikt. "Daar sta ik helemaal niet van te kijken. Hij heeft er keihard voor gewerkt", aldus Boris Dumfries in gesprek met het Algemeen Dagblad. Waarschijnlijk volgt er na het EK zelfs een buitenlandse toptranfer – Everton zou belangstelling hebben – voor zijn zoon, al wil Dumfries senior niet op de zaken vooruit lopen. "Daar kan ik nog niets over zeggen. Nu eerst een goed EK spelen met het Nederlands elftal en dan zien wel verder."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws