RKC plukt trainer weg bij PSV en heeft staf voor volgend seizoen compleet

RKC plukt trainer weg bij PSV en heeft staf voor volgend seizoen compleet

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 11:40do 17-06-2021 om 11:40

Peter Uneken verruilt PSV voor RKC Waalwijk. De trainer heeft een tweejarig contract ondertekend en wordt komend seizoen de rechterhand van Joseph Oosting.

Uneken (49) was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer bij Jong PSV. Het was al bekend dat hij zou stoppen: Ruud van Nistelrooij, nu nog als assistent-bondscoach actief op het EK met Oranje, volgt hem op. Uneken is blij met de kans die RKC hem biedt.

"De gesprekken die ik met de clubleiding heb gehad, waren zeer positief", laat hij weten op de website van zijn nieuwe club. "De missie en visie van de club spreken mij aan. RKC staat voor samenwerken en ontwikkeling, wat goed bij mij past. Ook andere mensen rondom de club die ik gesproken heb waren enthousiast over RKC, dit alles heeft mij doen besluiten bij RKC mijn carrière voort te zetten."

"Peter heeft de afgelopen jaren bij onder meer PSV laten zien sterk te zijn in de individuele ontwikkeling van jonge spelers, een belangrijke pijler binnen onze bedrijfsstrategie", verklaart algemeen directeur Frank van Mosselveld. Uneken wordt assistent van Oosting, die de naar Willem II vertrokken Fred Grim opvolgt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws