Update: Benfica rekent af met Vertonghen-geruchten in officieel statement

Update: Benfica rekent af met Vertonghen-geruchten in officieel statement

18-06-2021 11:25 Laatste update: 20:44
24

Jan Vertonghen staat mogelijk voor een terugkeer naar België. KRC Genk en Royal Antwerp hopen de 34-jarige Rode Duivel transfervrij binnen te halen, meldt de Portugese krant Record.

Vertonghen verruilde Tottenham Hotspur vorige zomer transfervrij voor Benfica. Voor O Glorioso was de centrale verdediger het afgelopen seizoen een basisspeler. Hij speelde onder meer 28 duels in de Primeira Liga, maar Benfica eindigde wel een straatlengte achter landskampioen Sporting Portugal en FC Porto.

Genk, waar John van den Brom trainer is, en Antwerp hopen hem nu terug te halen naar zijn thuisland, weet Record. Beide Jupiler Pro League-clubs zijn al in gesprek met Vertonghen en Benfica. De oud-Ajacied ligt nog tot medio 2023 vast, maar Genk en Antwerpen hopen dat zijn contract in Lissabon wordt ontbonden, zodat ze hem transfervrij kunnen aantrekken.

Vertonghen is momenteel basisspeler voor de Rode Duivels op het EK. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez won van Rusland (3-0) en Denemarken (2-1).

Update: Benfica heeft de geruchten over een vertrek van Jan Vertonghen weerlegd. In een officieel statement zegt de Portugese club dat de verdediger niet zal vertrekken en dat hij onderdeel is van de plannen voor volgend seizoen. Benfica is niet van plan om de Belg te laten vertrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie