Derksen en Genee verbijsterd door Jansma: 'Hij zou 't vasthouden en wat doet hij?'

Derksen en Genee verbijsterd door Jansma: 'Hij zou 't vasthouden en wat doet hij?'

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 00:11zo 20-06-2021 om 00:11

Laatste update: zondag 20 juni 2021 om 00:21zo 20-06-2021 om 00:21

Kees Jansma verraste zaterdag met zijn aankondiging dat hij zitting zou nemen in de raad van commissarissen van FC Utrecht. Johan Derksen en Wilfred Genee wisten dit echter allang en was dan ook not amused toen Jansma het nieuws zelf bevestigde.

De tv-presentator en voormalig perschef van het Nederlands elftal had voor De Oranjezomer al een interview opgenomen met Hélène Hendriks. "Hij heeft het jou verteld, hij heeft het Hélène verteld, hij zou het vasthouden tot vandaag (zaterdag, red.) en wat doet hij? Hij gaat bij de NOS zitten en hij vertelt het overal!", aldus Genee in de vroege avonduitzending van zaterdag. "Het is toch ongelooflijk!"

Derksen was ook met stomheid geslagen, maar kon er wel om lachen. "Kees is heel onbetrouwbaar, want Kees heeft mij gezworen en beloofd: hij gaat in de raad van commissarissen van FC Utrecht, want dat is heel verstandig, daar heb je nooit met financiële problemen te maken, daar hebben ze iemand voor (eigenaar Frans van Seumeren, red.). En hij was helemaal klaar met tv... Hij zit er al, hoor!"

Jansma was de afgelopen jaren betrokken bij ADO Den Haag, maar vertrok omdat hij zich naar eigen zeggen 'vervreemd' voelde van de club. Tegenwoordig woont hij in de buurt van Utrecht en was hij al betrokken bij de speciale tv-show tijdens de vijftigste verjaardag van de club. "Dan blijf ik nog betrokken bij het voetballen, ga ik lekker naar wedstrijdjes kijken. Dat kan ik het nog vier jaar doen: ik ben nu bijna 74 en dan ben ik 78", voegt hij daaraan toe in het al eerder opgenomen item.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws