Driessen voorziet Ajax-doorverkoop Berghuis: 'Natuurlijk in vooruitzicht gesteld'

Driessen voorziet Ajax-doorverkoop Berghuis: 'Natuurlijk in vooruitzicht gesteld'

Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2021 om 00:10do 24-06-2021 om 00:10

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen heeft bij De Oranjezomer extra tekst en uitleg gegeven over een mogelijke Ajax-transfer van Steven Berghuis. Deze week werd duidelijk dat de Amsterdammers werk maken van de Feyenoord-captain.

Berghuis signeerde in 2019 een driejarig Feyenoord-contract, maar is voor slechts vier miljoen euro op te halen. "Sjaak Troost (toenmalig technisch directeur, red.) heeft toen die deal met hem gemaakt, omdat PSV hem toen wilde hebben", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. "Maar daar had Sjaak Troost natuurlijk bij moeten zetten: vier miljoen voor het buitenland. Binnenland: niet naar Ajax, niet naar PSV. Maar dat zijn ze toen een beetje vergeten."

In Amsterdam kan Berghuis zich in de kijker spelen voor het WK van 2022 én wellicht een buitenlandse transfer afdwingen. "Dan is hij 32 en Ajax verkoopt hem dan gewoon voor vier, vijf of zes miljoen", voorspelt Driessen. "Over twee jaar verkoopt Overmars hem dan, dat wordt hem natuurlijk in het vooruitzicht gesteld. Dan krijgen ze twee miljoen en dan mag hij twee miljoen in zijn zak steken."

Berghuis is overigens niet de enige buitenspeler die op de Ajax-radar staat. FC Nordsjaelland-aanvaller Kamaldeen Sulemana was afgelopen winter al dichtbij een transfer naar Amsterdam, maar lijkt nu alsnog de overstap te maken. De Ghanees is al afgereisd naar Amsterdam, al moet Ajax de laatste plooien met diens zaakwaarnemer en is men nog op zijn hoede voor een kapitaalkrachtige kaper op de kust. Ajax verkent nadrukkelijk de markt, nu het – tijdelijk of definitief – zijn Brazilianen uit ziet vliegen, weet Driessen. "Neres gaat weg en Antony mocht niet naar de Olympische Spelen, die gaat nu wel. Nu gaan ze Berghuis binnenhalen en ze pakken die Sulemana."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Berghuis naar Ajax?

Goed idee
51%
Slecht idee
49%
(18814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws