'Dumfries zei, met 0 minuten in het betaald voetbal, dat-ie voor Oranje koos'

'Dumfries zei, met 0 minuten in het betaald voetbal, dat-ie voor Oranje koos'

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 09:40vr 25-06-2021 om 09:40

Denzel Dumfries maakt momenteel indruk voor het Nederlands elftal op het EK, maar hij speelde in het verleden al twee officieuze wedstrijden voor Aruba. Dat hij een officiële interland weigerde, werd de rechtsback niet in dank afgenomen.

Dumfries speelde in 2014 bij Barendrecht, toen bondscoach Giovanni Franken hem selecteerde voor Aruba. De PSV'er speelde twee duels mee, maar bedankte voor een officiële wedstrijd, hoewel hij destijds nog amateur was. "Hij zei gewoon, met nul minuten ervaring in het betaalde voetbal, dat-ie voor Oranje koos. In het begin iedereen lachen, natuurlijk, tot men begreep dat-ie serieus was", zegt Franken tegen Voetbal International.

Het leverde Dumfries een storm aan kritiek op. "Ja, toen gebeurde er wel wat. Aruba is een trots eiland, dus Denzel werd gezien als een verrader. Op Aruba heb je ook televisieprogramma's en daarin ging het over Dumfries. Werd-ie te kakken gezet in sketches, en zo. Het was best wel heftig", aldus Franken. "Je moet het zo zien: hoe zou Nederland reageren als Frenkie de Jong morgen zegt dat hij liever voor België speelt?"

Dumfries raakte niet in de war. Franken probeerde hem over te halen door op de status van 'volkshelden' George Weah (Liberia) en Roger Milla (Kameroen) te wijzen in eigen land. "Denzel keek me aan, lachte en zei: Nee, joh. Hoeft niet. Ik kom in het Nederlands elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws