'Denk dat hij lijn kan doortrekken en nog belangrijker gaat worden voor Oranje'

'Denk dat hij lijn kan doortrekken en nog belangrijker gaat worden voor Oranje'

27-06-2021 11:24
28

William van Overbeek en Danny Verbeek, respectievelijk de voormalig trainer en de oud-medespeler van Patrick van Aanholt, hopen op een 'Dumfries-rol' voor de linksback in de resterende EK-duels van Oranje. De twee zien dat de achttienvoudig international aanvallend nog beter kan.

"Ik gun Van Aanholt wel de 'Dumfries-rol' in de knock-outfase", vertelt Verbeek in gesprek met Omroep Brabant. Hij doelt daarmee op de belangrijke rol die de PSV-back bij Oranje vervult op het EK, met onder meer twee goals. "Ook hij kan goals en assists leveren als linksback, zeker in dit systeem. En dat gun ik hem ook ontzettend."

Oud-trainer Van Overbeek weet waarom Dumfries zich in aanvallend opzicht meer kan laten gelden dan Van Aanholt bij Oranje. "Dumfries krijgt aan de rechterkant alle ruimte. Maar Memphis Depay zakt als spits wat makkelijker naar de linkerkant, waardoor er voor Van Aanholt minder ruimte komt", vertelt hij. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij aanvallend nog meer kan gaan brengen. De eerste groepswedstrijd speelde hij nog op zeker, maar tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië speelde hij gewoon goed. En ik denk dat hij die lijn kan gaan doortrekken en nog belangrijker kan worden."

Van Aanholt verscheen tot dusver bij alle duels van Oranje op dit EK aan de aftrap. De back, die over een paar dagen clubloos is, was nog niet bij doelpunten betrokken. Zondagavond neemt Van Aanholt het met Nederland op tegen Tsjechië.