De Boer keihard aangepakt bij de NOS: Dit mag je een Advocaatje noemen

De Boer keihard aangepakt bij de NOS: "Dit mag je een Advocaatje noemen"

27-06-2021 20:18 Laatste update: 20:21
91

Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk snappen niets van de omstreden wissel van bondscoach Frank de Boer. Na de rode kaart van Matthijs de Ligt, wisselde hij Donyell Malen voor Quincy Promes. Dat pakte op z'n zachtst gezegd ongelukkig uit.

Vrijwel alle spelers van het Nederlands elftal zakten door het ijs. "Dat was het meest typerende: Wijnaldum", zegt Sneijder bij de NOS. "We hebben er helemaal niets van gezien. Je hoopt dat je aanvoerder je bij de hand neemt, maar dat heeft hij niet gedaan. Niet alleen hij, maar er vielen er meer door de mand. En de wissel... ik had Malen er nooit afgehaald."

Van der Vaart dacht hetzelfde. Hij begrijpt helemaal niets van de actie van De Boer. "Ik vraag me af: je bent trainer en krijgt dan een rode kaart. Misschien heb ik Promes vier goede wedstrijden zien spelen bij Ajax. Die breng je in en je haalt je gevaarlijkste speler eraf... Zit er niemand op de bank die denkt: zullen we het niet doen? Je wisselt toch geen aanvaller voor een aanvaller als je met tien man komt te staan? Maar los daarvan, het was een hele, hele slechte wedstrijd. Onze sterkhouders waren echt ondermaats."

"Dit mag je een Advocaatje noemen", doelt Van Hooijdonk op de wissel Robben/Bosvelt uit 2004. "Toevallig was dat ook tegen Tsjechië. Het is je gevaarlijkste aanvaller mét snelheid. Als je met tien komt te spelen, moet je kunnen counteren en heb je de snelheid nodig. Dit is een statuswissel."