'De Boer is nog steeds een supergoede coach, KNVB moet hem niet ontslaan'

'De Boer is nog steeds een supergoede coach, KNVB moet hem niet ontslaan'

28-06-2021 08:52
210

Hoewel Frank de Boer zondag geen goede beurt maakte in de achtste finale van het EK, behoudt Marciano Vink het vertrouwen in hem. Wat betreft de ESPN-analist hoeft de bondscoach van Oranje niet te vertrekken.

Ook Vink toonde zich kritisch op de keuzes van De Boer tegen Tsjechië. "Maar ik wil nog wel één ding zeggen: ik hoop niet dat Frank stopt bij de KNVB", vertelt de voormalig middenvelder bij ESPN. "Ondanks dat Frank het niet goed gedaan heeft bij een aantal clubs en hij via het Nederlands elftal weer de weg omhoog zoekt, denk ik nog steeds dat hij een supergoede coach is. Alleen heeft hij een bepaalde zekerheid ingebouwd in dit team voor dit toernooi en dat pakte niet helemaal goed uit."

Vink vindt daarom dat er wel wat moet veranderen bij Nederland. "Ik denk dat Frank terug naar Zeist moet, achter zijn bureau. Een nieuw systeem, spelers goed beoordelen en kijken wat hij kan gebruiken in de WK-kwalificatie. Maar hij moet zeker niet de handdoek gooien en de KNVB moet hem niet ontslaan", benadrukt de oud-speler van Ajax en PSV.

Vink begrijpt de gedachtegang van De Boer om voor 5-3-2 te kiezen. "Ik denk dat hij één ding wilde voorkomen en dat was een afgang op dit EK. Dat is zijn goed recht. De pot dicht en dan succes behalen." Dat pakte in de groepsfase nog enigszins goed uit, maar Tsjechië was beter bewapend tegen de speelwijze van Oranje. "We werden steeds lamlendiger, omdat je niet aan voetballen toekwam. Dat gebeurt wel eens. En dan heb je de hitte er nog bij. De wedstrijd loopt niet, je had er meer van verwacht. Dan slaat de lamlendigheid er ineens in. Dat vind ik jammer voor Frank. Ik gunde hem een halve finale. Dat had gekund."