'Barcelona krijgt nul op het rekest: slopend zomerprogramma lonkt voor Pedri'

'Barcelona krijgt nul op het rekest: slopend zomerprogramma lonkt voor Pedri'

30-06-2021 16:57
18

Ronald Koeman moet het tijdens een deel van de voorbereiding stellen zonder Pedri. De achttienjarige Canariër is geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokio en de Spaanse voetbalbond wil niet meewerken aan een verzoek van FC Barcelona.

Pedri debuteerde vorig seizoen op het hoogste niveau, is momenteel met Spanje actief op het EK en zal eind juli dus ook uitkomen op de Olympische Spelen. Barça vond dat wat al te veel van het goede en wilde de groeibriljant eigenlijk in Catalonië houden. Volgens Cadena SER wordt dit verzoek echter niet ingewilligd. Bondscoach Luis de la Fuente rekent in ieder geval op Pedri. "Ik heb iedereen gesproken en iedereen zei dat het hun droom was om op de Spelen uit te komen."

Wedden

Meer odds

Spanje heeft 22 spelers – onder wie nóg vijf EK-gangers – opgeroepen voor de Olympische Spelen. La Selección speelt tussen 22 en 28 juli poulewedstrijden tegen Egypte, Australië en Argentinië. De finale van het toernooi staat gepland voor 7 augustus, één week voordat de nieuwe Primera División-jaargang begint. Barça-trainer Ronald Koeman moet naast Pedri ook Óscar Mingueza en nieuwkomer Eric García afstaan.