De Bruyne onthult: 'Ik had scheur in ligamenten, mirakel dat ik kon spelen'

De Bruyne onthult: 'Ik had scheur in ligamenten, mirakel dat ik kon spelen'

03-07-2021 09:50
67

Het was een klein wonder dat Kevin De Bruyne vrijdag in actie kon komen in het duel met Italië in de kwartfinale van het EK. De sterspeler van de Rode Duivels zegt dat hij ternauwernood opgelapt kon worden door de medische staf.

De Bruyne verscheen - in tegenstelling tot Eden Hazard - aan de aftrap in München. "Dat was eigenlijk al een mirakel. Ik had een scheur aan de ligamenten", vertelt de middenvelder van Manchester City aan Sporza. Ook in aanloop naar het toernooi waren er al twijfels over zijn inzetbaarheid, nadat hij in de Champions League-finale een dubbele breuk aan zijn oogkas opliep. "Voor mij waren het vier, vijf rare weken. Ik wil vooral de medische staf bedanken. Ze deden er alles aan om mij klaar te krijgen voor de wedstrijd. Het heeft helaas niet mogen zijn."

De Bruyne stelt dat hij 'heel veel druk voelde om te spelen'. "Ik heb er alles aan gedaan om de ploeg te helpen: voor honderd procent en zelfs meer. Aan de wil lag het niet. Natuurlijk is dit een teleurstelling, maar aan de andere kant hebben we er alles aan gedaan."