Ajax blijft na turbohattrick van Neres op zes goals steken tegen Koninklijke HFC

Ajax blijft na turbohattrick van Neres op zes goals steken tegen Koninklijke HFC

03-07-2021 15:54 Laatste update: 15:57
44

Ajax is zaterdagmiddag met een zesklapper begonnen aan zijn oefencampagne. De Haarlemse amateurs van Koninklijke HFC leken na een bliksemsnelle hattrick van David Neres rijp voor de sloop op De Toekomst, maar wisten de schade uiteindelijk nog relatief beperkt te houden.

Trainer Erik ten Hag moest het nog doen zonder zijn EK-gangers en hield ook spelers als Perr Schuurs, Jurgen Ekkelenkamp en Dusan Tadic aan de kant. Nieuwkomer Remko Pasveer, de teruggekeerde huurlingen Lisandro Magallán en Danilo en de jonge Enric Llansana, Youri Baas en Kian Fitz-Jim waren de meest opvallende namen in de basiself.

De eerste treffer liet negentien minuten op zich wachten, maar daarna ging het hard. David Neres schoot in een tijdsbestek van slechts vier minuten de 1-0, 2-0 én 3-0 tegen de touwen. Meteen na de derde treffer van de Braziliaan werd het ook 4-0 via Kenneth Taylor, die een vloeiende aanval over rechts afrondde. Doelman Mitchel Michaelis moest na de rust nog eens vissen, na een wippertje van Danilo: 5-0.

Na rust behielden alleen Llansana en Taylor hun basisplek. Al vroeg in de tweede helft kopte Kristian Hlynsson op aangeven van Amourricho van Axel Dongen de 6-0 binnen, maar daar bleef het ook bij in het restant van de wedstrijd. Ajax kan zich nu klaarmaken voor een trainingskamp in De Lutte en oefenwedstrijden tegen Quick'20, SC Paderborn, Anderlecht en Bayern München. Op 7 augustus wordt het seizoen officieel geopend met een 'thuiswedstrijd' tegen PSV, in het kader van de Johan Cruijff Schaal.