Engeland in extase: 'Gareths gladiatoren houden huis in Rome'

Engeland in extase: 'Gareths gladiatoren houden huis in Rome'

04-07-2021 08:58
75

De Engelse EK-koorts bereikt het kookpunt nu The Three Lions overtuigend de halve finale hebben bereikt. Het optreden van de ploeg van bondscoach Gareth Southgate tegen Oekraïne (4-0) zorgt voor heel veel enthousiasme in eigen land.

De BBC benadrukt dat het geen droom is. 'Engeland is echt door naar de halve finale van het EK, voor het eerst in 25 jaar. Nog twee wedstrijden houden ons van de eerste grote prijs sinds 1966. De voetbalkoorts is er nu echt, met zestigduizend mensen die Engeland woensdag steunen op Wembley', blikt de omroep vooruit op het treffen met Denemarken.

'Engeland is pas vijf keer zo ver gekomen op een eindronde en deze ploeg piekt op het juiste moment', vult The Guardian aan. 'De verwachtingen waren torenhoog, de focus van Engeland was onberispelijk.' The Express kopt: 'Twee wedstrijden verwijderd van glorie. Gareths gladiatoren houden huis in Rome.' Om daar aan toe te voegen: 'Now it's really coming home!'

Ook Harry Kane krijgt veel lof toegezwaaid. 'We Kane, we saw, we conquered' aldus The Mirror. De spits van Tottenham Hotspur staat nu op drie EK-goals. 'Harry brengt Engeland naar dromenland', schrijft The Daily Mail.

BBC-analist Alan Shearer kan zijn enthousiasme niet langer verbergen. "We begonnen wat moeizaam, maar worden iedere wedstrijd beter. Echt heel, heel erg positief. Goed gedaan Gareth en goed gedaan Engeland. Mijn hoofd zegt me dat ik rustig moet blijven, maar mijn hart wordt meegesleept."

De voormalig topspits krijgt bijval van Frank Lampard. "Gareth zal hier nog eens op terugkijken en denken: wát een avond. Ze deden alles goed tegen Oekraïne. Nu is het zaak om niet té veel vertrouwen te krijgen. Voor ons is het tijd om hier echt enthousiast over te raken en voor de spelers is het tijd om het hoofd koel te houden en het vertrouwen te behouden."

Rio Ferdinand ziet dat het met het teamgevoel wel goed zit. "Ik heb nu nog meer vertrouwen in een goede afloop. Het grootste compliment dat ik deze ploeg kan geven is dat ik nog nooit eerder zo'n hecht collectief heb gezien. Alle spelers die invallen hebben een positieve invloed. De manager gebruikt zijn hele selectie en iedereen bewijst zijn waarde. Deze ploeg is heel moeilijk te bestrijden."