Sevilla slaat transfervrij toe: keepende La Liga-doelpuntenmakers verenigd

Sevilla slaat transfervrij toe: keepende La Liga-doelpuntenmakers verenigd

04-07-2021 19:46
8

Sevilla heeft zondag een opmerkelijke transfer afgesloten. Marko Dmitrovic zet zijn carrière voort in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: de 29-jarige Servische doelman heeft voor vier jaar getekend in Andalusië.

Dmitrovic is voor de club van Luuk de Jong en Oussama Idrissi de eerste nieuwkomer van deze transferperiode. De achttienvoudig international van Servië keepte de afgelopen vier seizoenen voor Eibar, maar degradeerde in mei uit de Primera División met de Basken. Hierdoor kon hij transfervrij opgepikt worden door Sevilla.

Het betekent dat de nummer vier van het vorige La Liga-seizoen de beschikking heeft over de enige twee keepers die vorig seizoen een doelpunt wisten te maken op het hoogste Spaanse niveau. Dmitrovic deed dat op 21 januari, toen hij tegen de latere kampioen Atlético Madrid een penalty benutte. Alleen Yassine 'Bono' Bounou, vorig seizoen de eerste keus bij Sevilla, deed hem dat na: op 20 maart redde hij voor Sevilla een punt tegen Real Valladolid. De Tsjechische EK-ganger Tomás Vaclík stond overigens ook nog onder contract bij Sevilla, maar zijn contract is op 1 juli afgelopen.