'Arne zei dat ik altijd tot het gaatje moet gaan, ik kan daar profijt van hebben'

'Arne zei dat ik altijd tot het gaatje moet gaan, ik kan daar profijt van hebben'

17-07-2021 21:48
71

Orkun Kökcü begint met rugnummer tien aan het nieuwe seizoen bij Feyenoord. In tegenstelling tot de naar Ajax vertrokken Steven Berghuis is de twintigjarige middenvelder niet bezig met een vertrek uit Rotterdam-Zuid.

"Ik ben blij en trots dat ik nummer tien heb gekregen voor dit seizoen", zegt Kökcü na het oefenduel met Werder Bremen (2-1) tegen RTV Rijnmond. Hij neemt dat nummer over van Berghuis. Zelf richt hij zich volledig op Feyenoord. "Ik merk dat ik stappen kan maken onder de nieuwe trainer, ook in de manier van spelen. Voor mij is het nu vol focussen op Feyenoord en hopen op een mooi seizoen. Wie weet waar we eindigen."

Kökcü merkt dat Arne Slot andere dingen verlangt dan hij gewend was. "Het was de eerste week meteen bikkelen. Ik merk dat ik tot het gaatje moet gaan en mezelf uit moet dagen in trainingen. Dat heeft Arne me ook meegegeven: altijd tot het gaatje gaan. Dat probeer ik nu te doen en ik denk wel dat ik daar profijt van kan hebben. De voorbereiding is het perfecte moment om conditioneel stappen te maken."

Diverse Feyenoord-spelers zaten er aardig doorheen na het duel met Werder Bremen, maar Kökcü ziet het treffen met Drita in de tweede voorronde van de Conference League met vertrouwen tegemoet. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we donderdag fit aan de aftrap verschijnen."