VVV haalt oude bekende terug naar Venlo: 'Heeft patent op juweeltjes'

VVV haalt oude bekende terug naar Venlo: 'Heeft patent op juweeltjes'

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2021 om 10:30do 22-07-2021 om 10:30

VVV-Venlo heeft Joeri Schroijen (30) teruggehaald naar de club. De vleugelaanvaller speelde in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 al voor de geel-zwarten en keert deze zomer terug. Hij heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend, met een optie tot nog een seizoen.

Schroijen genoot zijn opleiding bij Fortuna Sittard, alvorens naar Go Ahead Eagles te vertrekken. Na een periode in Deventer kwam hij voor het eerst terecht bij VVV. Afgelopen winter liet Schroijen MVV achter zich en besloot hij aan de slag te gaan bij het Griekse AO Xanthi. Met die ploeg wist hij niet te promoveren naar het hoogste niveau. Volgend seizoen keert Schroijen terug naar Venlo. 

"Als geboren en getogen Weertenaar én oud-speler van de club ken ik VVV-Venlo natuurlijk erg goed. Het is een échte warme familieclub. Een club die in de buurt van mijn woonplaats ligt en waarbij ik me thuis voel", vertelt de aanvaller in een eerste reactie op de clubwebsite. "Daarnaast vond ik het belangrijk dat Stan Valckx en Jos Luhukay mij tijdens onze gesprekken het vertrouwen gaven en aangaven dat we dit jaar een aanvallende speelstijl gaan hanteren, waarmee we veel willen creëren en afdwingen."

Technisch manager Valckx is tevreden met de terugkeer van Schroijen. "Joeri is natuurlijk geen onbekende voor ons. Hij is een explosieve vleugelspeler die een passeeractie in huis heeft. Hij heeft daarnaast een neusje voor de goal en patent op 'juweeltjes' van doelpunten met zijn sterke linkerbeen. Hopelijk mogen we die komende seizoenen ook bewonderen in De Koel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws