Update: 'Koundé persoonlijk akkoord met Chelsea over overstap naar Londen'

Update: 'Koundé persoonlijk akkoord met Chelsea over overstap naar Londen'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 19:01di 27-07-2021 om 19:01

Chelsea heeft het oog laten vallen op Jules Koundé. De centrumverdediger van Sevilla staat in de nadrukkelijke belangstelling van vele topclubs, maar Chelsea wil doorpakken.

Dat melden transferexpert Fabrizio Romano en de Engelse kwaliteitskrant The Guardian. Chelsea en Sevilla hebben de onderhandelingen geopend, zo klinkt het. "Hij is het eerste doelwit op de positie van centrale verdediger. De onderhandelingen voor een akkoord zijn onderweg", aldus Romano. Koundé zelf heeft wel oren naar een overgang naar Stamford Bridge. Romano weet dat de Fransman bij zijn volgende club Champions League wil spelen.

Chelsea zal het in de onderhandelingen met Sevilla niet makkelijk krijgen. In het contract van Koundé staat naar verluidt een afkoopsom van tachtig miljoen euro. Dat hoeft niet per se het bedrag te zijn dat Sevilla koste wat kost wil hebben, maar zeker is wel dat Chelsea diep in de buidel zal moeten tasten. De club is echter niet van plan om tachtig miljoen neer te leggen.

Koundé heeft de clubs voor het uitkiezen. Onder andere Manchester United, Tottenham Hotspur en Real Madrid zouden een bod willen voorbereiden op de 22-jarige revelatie van het afgelopen La Liga-seizoen. 

Update: volgens Romano is Koundé persoonlijk akkoord met Chelsea en is het wachten tot de clubs er helemaal uit zijn. Koundé gaat bij Chelsea een contract ondertekenen tot medio 2026. De definitieve deal wordt op zeer korte termijn verwacht. Na alle waarschijnlijkheid wordt Chelsea-verdediger Kurt Zouma betrokken bij de deal. De Fransman zou de omgekeerde weg moeten bewandelen + een extra transfersom om Koundé daadwerkelijk naar Londen te krijgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws