'Dragende speler' verlaat PSV: 'Heeft ons overgehaald met zijn prestaties'

'Dragende speler' verlaat PSV: 'Heeft ons overgehaald met zijn prestaties'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 18:47di 27-07-2021 om 18:47

Directeur Voetbalzaken John de Jong van PSV is trots op Donyell Malen, die dinsdag een toptransfer naar Borussia Dortmund afrondde. De Duitse topclub legde hem voor vijf seizoenen vast.

PSV en Dortmund maakten dinsdag de langverwachte deal officieel. "Donyell heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld op een manier zoals we dat bij PSV graag zien", zegt De Jong op de clubsite van PSV. "Donyell is naar de club gekomen als talent, ontwikkelde zich na een sterk eerste seizoen bij Jong PSV tot volwaardig selectielid en is daarna één van de dragende spelers van PSV geworden."

"We hebben zijn ontwikkeling de afgelopen jaren met veel genoegen van dichtbij kunnen volgen en zien deze transfer wederom als een bevestiging van de koers die wij als club varen. Donyell maakt een mooie en grote stap in zijn carrière. Daar zijn we ontzettend trots op", zegt De Jong.

Malen legt zijn keuze voor Dortmund uit. "Borussia Dortmund is een Europese topclub dat altijd in de top van de Bundesliga staat en hoge standaarden heeft in de Champions League. Ik kan niet wachten om op het veld te staan met mijn nieuwe ploeggenoten en mezelf te meten met de allerbesten", zegt hij op het clubkanaal van Dortmund.

Technisch directeur Sebastian Kehl van Dortmund heeft met veel enthousiasme naar Malen gekeken. "Hij heeft ons overgehaald met zijn prestaties bij PSV. Hij kan in verschillende systemen spelen. Of dat nou in het midden is als enige spits, of in een systeem met twee spitsen, maar ook op de vleugels. De fans kunnen zich warm maken voor Donyell."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Malen het redden?

Ja
83%
Nee
17%
(3610 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws