Memphis: 'Denk je dat Luis Suárez op die manier zo succesvol geweest was?'

Memphis: 'Denk je dat Luis Suárez op die manier zo succesvol geweest was?'

27-07-2021 19:54 Laatste update: 22:03
66

Kersverse FC Barcelona-aanwinst Memphis Depay vindt het niet erg dat hij in de voetballerij vaak als een 'rebelse' speler gezien wordt. De 27-jarige Nederlander denkt dat zijn voorkomen juist in zijn voordeel kan werken.

Memphis is pas vijf dagen speler van Barcelona, maar staat logischerwijs al veel langer in de spotlights in Spanje. Dat hij in Catalonië in het bijzonder, en in de voetballerij in het algemeen, vaak wordt gezien als een 'rebel' doet hem zelf niet veel, vertelt hij aan SPORT. "Ik denk niet dat het woord 'rebel' altijd negatief hoeft te zijn. Als je je als een rebel gedraagt op het veld, dan kan dat tot positieve dingen leiden. Denk je bijvoorbeeld dat Luis Suárez echt zo succesvol geweest was wanneer hij zich altijd als een lieve jongen had gedragen?"

Memphis geeft wel eerlijk toe dat hij af en toe afwijkend gedrag vertoont ten opzichte van andere voetballers. "Dat wordt vaak als rebels gezien, maar dat vind ik niet erg. Misschien ligt het aan mijn manier van doen, maar als mensen mij leren kennen weten ze al snel dat ik een lieve jongen ben. Als ik zo word gezien, dan is dat maar zo. Mensen bouwen altijd een relatie met mij op en houden van me of houden niet van mij. Het is wat het is."

No Poll