Antony blij met geweldige ervaring: 'Olympisch goud én het WK grote dromen'

Antony blij met geweldige ervaring: 'Olympisch goud én het WK grote dromen'

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 07:54di 03-08-2021 om 07:54

Antony geniet met volle teugen van zijn deelname aan de Olympische Spelen. De aanvaller van Ajax staat met Brazilië in de halve finale, waarin Mexico dinsdagochtend de tegenstander is.

"Ik ben heel blij", zegt Antony in een interview op de website van de FIFA. "Ik denk dat ik beter ben geworden naarmate het toernooi vorderde. Tegen Egypte speelde ik mijn beste wedstrijd. Uitkomen op de Olympische Spelen is een droom die uitkomt en het dragen van het Seleção-shirt altijd een grote eer. Ik wil mijn team meer en meer helpen en de olympische droom levend houden."

In de kwartfinale tegen Egypte (1-0) stal de Ajacied de show met een elastico en een pirouette. Hij ziet Ronaldinho als de grootste specialist van de elastico. "En ook Rivellino (de bedenker van de elastico, red.) heb ik veel gevolgd. Iedereen praat over hem en hij deed dat geweldig. Het stemt mij heel tevreden dat ik deze beweging ook in de praktijk heb kunnen brengen, uiteraard met respect voor de tegenstander. Het gebeurde vanzelf, ik probeer er altijd iets van te maken."

Antony zet ook alvast een volgende stip aan de horizon: het WK 2022 in Qatar. "Dat is een grote droom. Maar ik neem alles stap voor stap, ik blijf nederig. Eerst richt ik mij op olympisch goud met mijn land, daarna kan ik aan het WK gaan denken. Deze ervaring op een groot toernooi is geweldig en ik hoop dat het mij helpt. Het WK betekent alles, zeker voor Brazilianen."

Het duel tussen Brazilië en Mexico begint dinsdag om 10.00 uur Nederlandse tijd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws