Roda JC bevestigt vertrek Van As, fans reageren als door een adder gebeten

Roda JC bevestigt vertrek Van As, fans reageren als door een adder gebeten

05-08-2021 14:57
73

Roda JC heeft twee dagen voor de start van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie technisch directeur Jeffrey van As weggestuurd. Dat bevestigt de Limburgse club donderdagmiddag in een verklaring.

De Telegraaf meldde eerder op de dag al dat Van As het slachtoffer is van een nieuwe machtsstrijd in Kerkrade. Roda stelt zelf dat de functie van technisch directeur komt te vervallen door een reorganisatie. Ook algemeen directeur Martijn Wisman gaat weg, al zal hij nog tot het najaar aanblijven om zijn taken over te dragen.

De 49-jarige Van As ging in februari vorig jaar pas aan de slag bij Roda. 'Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten', schrijft de club. 'Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talent ontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van Technisch Directeur te laten vervallen. Daarmee komt per direct een einde aan de samenwerking met Jeffrey van As.'

Statement supporters
De fans van Roda uiten ondertussen hun zorgen over het voortbestaan van de club. In een open brief wordt het vertrek geëist van de bestuursleden, waaronder dat van raad van commissarissen-voorzitter Joop Janssen, die de touwtjes naar zich toe zou trekken. 'Tevens eisen wij het per direct terug in functie zetten van Jeffrey van As, René Trost, Robert Jan Lambrichs en Ritchie Bex', klinkt het.