'Barcelona moet door na Messi-mokerslag en richt zich op Fati en Pedri'

'Barcelona moet door na Messi-mokerslag en richt zich op Fati en Pedri'

08-08-2021 10:48
31

FC Barcelona is er veel aan gelegen om het blazoen wat op te poetsen na het plotselinge vertrek van Lionel Messi. De Catalanen richten zich daarom op de contractverlengingen van twee sterren van de toekomst, Ansu Fati en Pedri. Dat meldt El Mundo Deportivo.

Directeur voetbalzaken Mateu Alemany en technisch manager Ramon Planes willen de achttienjarige smaakmakers voor lange tijd aan de club binden. Zowel Pedri als Fati ligt nog tot medio 2022 vast, maar Barça beschikt over opties om de contracten met nog twee jaar te verlengen. Hun salaris weerspiegelt echter niet hun nieuwe rol in de selectie van coach Ronald Koeman.

Zowel de spelmaker als de vleugelaanvaller is al uitgegroeid tot een basisspeler in Camp Nou. Daarvoor wil Barcelona ze nu belonen. Bovendien is er enige twijfel of de optie in het contract van Fati wel rechtsgeldig is: de Spaans international was minderjarig toen hij zijn handtekening zette onder de langdurige verbintenis. Barça is desondanks optimistisch over de onderhandelingen, meldt MD.

Pedri verloor zaterdag de Olympische finale met Spanje van Brazilië. Hij zal nu van een korte vakantie genieten, voordat hij weer aansluit bij de selectie van Koeman. Fati is op de weg terug na een zware blessure. Barcelona werkt ook nog altijd aan de contractverlenging van Ousmane Dembélé.