Grealish over 'moeilijkste beslissing ooit': 'Dat waren doorslaggevende factoren'

Grealish over 'moeilijkste beslissing ooit': 'Dat waren doorslaggevende factoren'

09-08-2021 20:32
52

Jack Grealish is sinds deze zomer de duurste voetballer in Engeland. Een etiket dat de nodige druk met zich kan meebrengen. De middenvelder werd voor 100 miljoen pond, omgerekend zo'n 117 miljoen euro, door Manchester City weggehaald bij Aston Villa. Toch lijkt de 25-jarige middenvelder niet weg te lopen voor de druk.

Op zijn eerste persconferentie liet de middenvelder meteen weten waarom hij naar Manchester is gekomen. "Ik denk dat we dit seizoen wel de Champions League kunnen winnen", aldus Grealish. "Mijn jeugdclub verlaten was een van de moeilijkste beslissingen ooit, maar dit aanbod kon ik niet afslaan. Ik kan hier prijzen winnen, samen met Kevin De Bruyne en de beste manager ter wereld, Pep Guardiola. Dat waren doorslaggevende factoren voor mijn komst naar City."

Bij The Citizens zal Grealish rugnummer 10 gaan dragen. Daarmee volgt hij Sergio Agüero op, die naar FC Barcelona is vertrokken. "Het geeft aan dat de club veel vertrouwen in me heeft. We weten allemaal hoe succesvol Sergio was voor deze club." Grealish heeft voor zes seizoenen getekend in het Etihad Stadium.