'Internazionale pakt door en heeft 35-jarige opvolger van Lukaku binnen'

'Internazionale pakt door en heeft 35-jarige opvolger van Lukaku binnen'

11-08-2021 10:14
45

Internazionale gaat Romelu Lukaku vervangen door Edin Dzeko. De Bosnische spits (35) komt over van AS Roma en staat op het punt te tekenen in Milaan, melden Italiaanse media.

Inter verkoopt Lukaku voor een slordige 115 miljoen euro aan Chelsea en heeft dat geld hard nodig om de financiële problemen te lijf te gaan. Daardoor kan de kampioen van Italië ook niet de hoofdprijs betalen voor een opvolger: Dzeko komt volgens Italiaanse media voor enkele miljoenen over van Roma.

De verwachting is dat Dzeko tot de zomer van 2023 gaat tekenen bij Inter. Roma denkt aan Tammy Abraham als vervanger, maar de Engelse spits heeft vooralsnog geen toestemming gekregen van Chelsea om Engeland te verlaten. Wel zou de Champions League-winnaar bereid zijn mee te denken met Abraham.

Dzeko was vorig seizoen goed voor zeven goals in de Serie A. Naast de 35-jarige Bosniër wil Inter nóg een spits halen, melden Italiaanse media. Het is de bedoeling dat Lautaro Martínez blijft, ondanks het nieuws uit Engeland dat Inter en Tottenham Hotspur akkoord zijn over een transfersom van 70 miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s