Duarte dwingt na voorbereiding met Team VVCS alsnog transfer af: Samen nao veure

Duarte dwingt na voorbereiding met Team VVCS alsnog transfer af: "Samen nao veure"

12-08-2021 19:15
56

Deroy Duarte heeft vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen weer een club gevonden. De bij Sparta vertrokken middenvelder heeft zich tot 2024 verbonden aan Fortuna Sittard.

Duarte debuteerde in het seizoen 2017/2018 voor Sparta en kwam uiteindelijk tot 115 officiële optredens, maar liep uit zijn contract bij de Kasteelclub. Tijdens het voorseizoen draaide hij mee bij Team VVCS, maar Duarte is dus ook komend seizoen in de Eredivisie te bewonderen. "Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken, waarbij een duidelijk plan werd geschetst", laat hij weten aan de Fortuna-kanalen. "Ik kijk er enorm naar uit om voor deze mooie club te spelen en de supporters te ontmoeten. We maken er met z’n allen een mooi seizoen van. Samen nao veure!"

Fortuna was lang niet de enige optie voor Duarte, verzekert technisch manager Sjoerd Ars. "Hij had meerdere mogelijkheden, ook financieel interessantere, maar koos uiteindelijk toch voor ons. Dat zegt wat over zijn karakter en motivatie om beter te worden", klinkt het. "Met zijn kwaliteiten geeft hij ons nog meer mogelijkheden op het middenveld en we zijn er van overtuigd dat hij zichzelf dit jaar bij ons nog verder door zal gaan ontwikkelen."