Kraay stoort zich aan Ajax: 'Dat noem ik lui, Haller moet zó chagrijnig zijn'

Kraay stoort zich aan Ajax: 'Dat noem ik lui, Haller moet zó chagrijnig zijn'

16-08-2021 13:38
81

Ajax leidde zaterdag in de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen na 39 minuten met 5-0 tegen NEC, maar Hans Kraay jr. heeft zich geërgerd. De ploeg van trainer Erik ten Hag was 'lui', aldus de ESPN-analist.

"Ik heb niet vaak in ploegen gespeeld die in de rust met 5-0 voor stonden, maar ik kan wel kijken of een ploeg nog gretig is om nog een stuk of zes goals extra te maken", aldus Kraay in de ESPN-studio. "Ik vond Ajax lui in de tweede helft: niet gretig opendraaien, niet mensen keihard in de dekking aanspelen, niet meer van kant naar kant. Ja, dat noem ik lui."

"NEC wilde op een gegeven alleen nog maar dat het 5-0 of 6-0 bleef. Dan zal je voorin een klein beetje moeten bewegen", vervolgt hij. "Als ik Sébastien Haller zou zijn, was ik zó chagrijnig als ik er maar één maak, terwijl ik 92 minuten in de zestien van de tegenstander heb gestaan."

Reactie Ten Hag
Ten Hag was na de doelpuntloze tweede helft mild voor zijn spelers. "Ik heb genoten", legde hij na afloop de nadruk op het positieve. "In de eerste helft zag ik het gretige Ajax dat ik graag wil zien. Prima gedaan. Over de tweede helft kan ik kort zijn. Die was een stuk minder, want we hadden een paar goals meer moeten maken."