Noodkreet van ADO richting gemeente: 'Is voor KKD-club niet op te hoesten'

Noodkreet van ADO richting gemeente: 'Is voor KKD-club niet op te hoesten'

19-08-2021 20:20
102

ADO Den Haag komt donderdagavond met een noodkreet gericht aan de gemeente. De huur van het stadion is te hoog voor de club uit de residentiestad, die in serieuze financiële moeilijkheden zit.

De huur van het stadion is te hoog voor de geïnteresseerde partijen, evenals een mogelijke aankoop, zo laat ADO via officiële kanalen weten. Het lijkt een poging te zijn om de druk op de gemeente op te voeren. 'ADO Den Haag speelt in een stadion dat eigendom is van de gemeente, met een huur die voor een Keuken Kampioen Divisie-club niet is op te brengen. Het stadion van ADO Den Haag is te mooi en te duur voor een club uit de Keuken Kampioen Divisie', zo stelt de club.

De hoge huur van het stadion heeft ertoe geleid dat meerdere geïnteresseerde partijen afzagen van een overname. ADO stelt dat het stadion veel intensiever gebruikt kan worden, waarmee de huur zou kunnen worden verlaagd óf waardoor ADO meer inkomsten kan genereren uit het stadion. Overnamekandidaten zouden het stadion het liefst van de gemeente overnemen. 'Complicerende factor daarbij is dat de marktwaarde van het stadion veel lager zou zijn dan de boekwaarde bij de gemeente', valt er te lezen op de ADO-site.

De situatie speelt al een aantal maanden. Het zou ervoor hebben gezorgd dat meerdere partijen zijn afgehaakt. 'ADO Den Haag hoopt dat betrokken partijen over hun schaduw heen kunnen stappen en alsnog met elkaar in gesprek gaan.'