PSV en Schmidt laten KNVB-kans lopen, in tegenstelling tot AZ: 'Geen optie'

20 augustus om 13:12

PSV heeft niet overwogen het competitieduel met SC Cambuur van aanstaande zaterdag te verplaatsen. Dat laat trainer Roger Schmidt weten. AZ, ook Europees actief, komt dit weekend niet in actie.

PSV heeft een intense wedstrijd tegen Benfica in de play-offs van de Champions League achter de rug, maar Schmidt vond het 'geen optie' om Cambuur-thuis uit te stellen. De club had dat recht wel. "We hadden de kans, maar hebben besloten om komend weekend gewoon te spelen. Anders zouden we pas aan het eind van het jaar kunnen inhalen en we willen niet een wedstrijd achterlopen", zegt de Duitse trainer tegen PSV TV.

De spelers van PSV hebben al zeven officiële wedstrijden achter de kiezen: vijf in het voorportaal van de Champions League, de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal en het Eredivisie-duel met Heracles Almelo. Schmidt: "Dit willen we juist, veel wedstrijden spelen. We hebben dit en vorig seizoen al laten zien dat we snel kunnen herstellen. We krijgen nu SC Cambuur, Benfica en FC Groningen. Ik denk dat het schema oké is."

AZ komt dit weekend niet in actie. De Alkmaarse club, die tussen twee Europa League-duels met Celtic zit, haalt op 1 of 2 december de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in.